Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018

Publisert: 18.05.2018 Saken oppdatert: 24.05.2018

Skrevet av Jan Fredrik Stubberud
Foto av Arne Eriksen/ Ronny Nermo


Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018

Dette er dagen for årets Bygdedag på vår flotte Prestegård. For 8. gang inviterer Prestegårdens Venner til bygdedag. Takket være stor innsats fra Hagelaget som steller fint rundt i bed og tun, samt de andre frivillige som stiller opp og lager en flott ramme rundt arrangementet, har bygdedagen blitt en hyggelig tradisjon.

Som tidligere sender vi også i år invitasjon til lag og foreninger som måtte ønske å delta. De fleste kommer igjen år etter år, noe som er særs hyggelig, men vi ønsker også gjerne nye deltagere velkommen. Vi tror at bygdedagen er en fin anledning for lag/foreninger til å fortelle om seg og sitt, og gjerne vise sine aktiviteter for alle som kommer til Prestegården. Noen lar seg kanskje friste til medlemskap, hvem vet?

– Tradisjonen tro stiller Landbrukslaget, som i år fyller 125 år, opp med diverse dyr: Geitekillinger, kalver, ja, kanskje til og med noen kaniner, og så kan du se hvordan biene lever. I år tror vi også at kyllinger blir å se. Og kanskje enda mer. Selvfølgelig blir det også i år "GRÅTASSTURER".

– Blant flere møter vi Veteranbiler, Trommekorpset, Movar, Knivmakere, Seniordansen, Brannbilen, Vestby Sanitetsforening, 4-H, Turlaget og Vestby Idrettslag. Også Kirken holder åpent, og for første gang møter vi Pinsemenigheten. Vi får vel også til noe på stabburet for de minste. Ikke minst stiller

Vestby Prestegård lørdag 26.05! Vi er her mellom kl 11.oo og 15.oo

Vår alles Lasse Hovd måtte i år prioritere familien på denne dagen, noe vi selvfølgelig aksepterer. Men bak mikrofonen stiller en velvillig dame opp: KARIN GRIMSRUD. Vi har sett dama før, iført Bygdekvinnenes "uniform". Vi ønsker Karin Grimsrud velkommen som årets konferansier!

Bygdekvinnelaget opp med demonstrasjon av flatbrødbakst, leker og kanskje "nogo attåt".

  •  Vestby Husflidslag og Vestby Historielag holder nå hus i Forpakterboligen og de blir selvsagt en del av Bygdedagens innslag.
  •  Skolemusikken vil ha sin egen stand i år. Dersom du vil prøve et instrument kan du få den muligheten der.
  •  Spisestuen blir også i år arena for tegnekonkurranse i regi av Vestby Kunstforening.
  •  Prestegårdens Venner byr som vanlig på rømmegrøt, pølser, brus og kaffe.
  •  Dette og mer til, kan du se, treffe og oppleve dersom du tar turen til vår flotte Prestegård lørdag 26. mai kl. 11.00
  •  Som en fast og god tradisjon åpner ordfører Tom Anders Ludvigsen dagen sammen med Skolemusikken.

Image for Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018Image for Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018Image for Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018Image for Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018Image for Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018Image for Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018Image for Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018Image for Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018Image for Bygdedagen Lørdag 26. mai 2018